gront-hjerte
Grønt hjerte

Talkmore sitt arbeid for bærekraft

Vi er operatøren med det grønne hjertet, og vi tar bærekraft på alvor.

SomNy – et litt grønnere valg

Gir litt brukte telefoner en ny start  💚
 
Dame som står i et drivhus fullt av planter som ser på mobilen og smiler
Det meste av miljøbelastningen fra en mobiltelefon skjer i produksjonsfasen. Hvert år blir det solgt over 1,45 milliarder mobiltelefoner på verdensbasis, og tallet er stigende. Vi bytter i gjennomsnitt ut mobilene våre etter bare to og et halvt år, selv om de fremdeles er i god stand. Ikke bare koster det miljøet å kaste disse mobilene, det er også utrolig skadelig å produsere nye. 

Med SomNy-mobil gir vi litt brukte mobiler et nytt og lengre liv, noe som er med på å redusere klimautslippet. Det er bedre for miljøet, og for lommeboken.

Litt av hva vi gjør for miljøet

Vi gjør allerede en del riktig på miljøfronten, men vi vet at vi fremdeles har en vei å gå, og vi leter stadig etter nye måter å forbedre oss ytterligere på.
Vi har byttet til en ny type SIM-kort som kutter den tradisjonelle plastrammen med hele 50%. Det er mye plast spart i løpet av et år – i kun ett enkelt tiltak!
Bilde av vårt half-sim
Vi holder til i et av Nord-Europas smarteste bygg som bidrar til å redusere og effektivisere energibruken vår. Bygget har blant annet egen avfallssortering, som i tillegg til våre egne målinger av vekt/mengde gir oss god kontroll på avfallet. I tillegg har vi egne miljøstasjoner plassert rundt om i lokalene våre for å sikre at ting enkelt kildesorteres riktig. Vi har faktisk klart å redusere energiforbruket pr kvadratmeter med hele 72,1 % sammenlignet med 2019!
I oktober 2022 ble vi medlem i Flaskefondet, verdens første innovasjonsfond basert på pant. Som medlem av Flaskefondet bidrar vi både til å sikre at tomgodset blir resirkulert, men også at pantepengene blir brukt for å hjelpe norske oppstartsselskaper som jobber med bærekraftig innovasjon. Virkelig en vinn-vinn-situasjon!
Alle våre brev sendes allerede klimanøytralt gjennom Posten. Det betyr derimot ikke at vi står uten et forbedringspotensial. Vi har lagt inn arbeid med nye rutiner og oppdateringer av systemer, som har gjort det mulig for oss å digitalisere varslinger vi sender ut. Dette sparer flere tusen brev hver eneste måned. 

Mandag 13. februar markeres årets «Clean Out Your Computer Day». I den forbindelse gjorde vi en solid innsats internt i Talkmore, samtidig som vi oppfordret alle våre kunder til å bli med på digital ryddedag for miljøet. 

 

Visste du at dersom alle nordmenn sletter kun 1 e-post hver, vil vi spare utslipp tilsvarende å kjøre Norge på langs tur/retur med dieselbil 10 ganger? Alt vi har av mailer, bilder, dokumenter og apper i skyer, innbokser, dropbokser osv. bruker mye energi, som igjen fører til overflødige CO2-utslipp.

Vi tyr til gjenbruk der vi kan, både ved møblering av våre lokaler og ved fornyelse av utstyr. 

Hvordan kan vi bli bedre?

Talkmore gjør allerede mye riktig, men vi vet samtidig at vi har mye å lære. Har du noen tips til hvordan vi kan bli enda bedre på miljø og bærekraft?