Hvorfor er det viktig med riktig ruter?

Ruteren er hjertet i ditt hjemmenettverk. Den sikrer stabil WiFi-tilkobling til alle enhetene dine, slik at du får mest mulig ut av internettabonnementet ditt. Har man en ruter som ikke passer boligens behov, kan det føre til dårlig ytelse og frustrasjon. Dette kan bety treg lasting av nettsider, buffering under streaming og ustabil tilkobling. Nettopp derfor ønsker vi at våre kunder skal kunne velge ruter selv, og ende opp med en ruter som passer best mulig sine behov.

Hva er viktig å tenke på ved valg av ruter?

Disse tre spørsmålene kan bidra til å avgjøre om du trenger en enkel, rimelig ruter, eller om husholdningen har behov for en kraftigere ruter.

Hvor mange enheter kan bruke nettet samtidig?
Er dere flere personer og mange enheter som skal kobles på, bør du gå for en ruter som håndterer mange tilkoblede enheter. Enheter er mobiler, TV-er, datamaskiner og alt annet som er koblet til nettverket.
Hvor stort område trenger nettverk?
Hvis du har et stort hus med hage, og ønsker dekning overalt, trenger du ruter med god rekkevidde. Du bør vurdere en løsning for mesh-nettverk eller satelitt-rutere for å ha god WiFi-dekning overalt.
Hva bruker husholdningen nettet til?
Hvis det er flere i husholdningen som strømmer filmer og serier, spiller online spill eller jobber hjemmefra, er det behov for en ruter som kan håndtere en høyere hastighet og mye bruk.
Illustrasjon av hus med WiFi

Hva er mesh-nettverk?

Med mesh-nettverk har man mulighet til å få god dekning i alle rom. Mesh-nettverk, eller mesh WiFi, er et rutersystem som bruker flere enheter til å fordele WiFi-signaler i hele boligen. Det er spesielt egnet for boliger med flere etasjer.

Det kan være lurt å gå for en ruter som har mulighet for mesh-nettverk. Da har du mulighet til å forbedre signalet fra ruteren dersom det ikke rekker frem til visse deler av boligen. Det kan skyldes at ruteren er plassert for langt unna, eller at tykke vegger blokkerer signalene.

Tips!

Velg en ruter som har mobil-app. Da unngår du frustrasjon som kan oppstå ved konfigurering og retting av eventuelle feil med ruteren.

Hva koster en bra ruter?

Rutere finnes i alle prisklasser, hvor prisen ofte reflekterer kvaliteten. En ruter som møter behovene til en stor, aktiv familie med flere enheter, vil naturligvis koste mer enn en enklere variant som passer for en mindre husholdning.

For å finne den ideelle ruteren som både tilfredsstiller ditt hjemmenettverks behov og passer innenfor budsjettet, anbefaler vi å lese tester og brukeromtaler av rutere. På den måten kan du maksimere nytten av ditt internettabonnement fra Talkmore!

 

Ble det mye å sette seg inn i? Her er en liten huskeliste:

  • Tenk over husholdningens behov – antall enheter som skal være tilkoblet på samme tid, og hva de brukes til.
  • Har dere stort hus eller utfordrende planløsning? Vurder mulighet for mesh-nettverk.
  • Les gjerne tester og brukeromtaler.
  • Vær oppmerksom på at det sjelden lønner seg å binde seg til en avtale mot såkalte lokketilbud i butikk.
fiberkabel til huset ikon

Sjekk tilgjengelighet og bestill

Ønsker du å bestille internettabonnement fra Talkmore?