BankID-appen


BankID-appen erstatter gradvis BankID på mobil. Her kan du lese mer om hvorfor og hvordan du aktiverer BankID-appen.

Vi lever i dag i en teknologisk verden under konstant utvikling, og for å opprettholde sikkerhet og personvern må tidligere funksjoner til tider endres litt fra det vi er vant med. På bakgrunn av dette skal BankID på mobil gradevis erstattes med BankID på app. Med BankID-appen får du raskere og tryggere innlogging.


BankID på mobil vil ikke forsvinne over natten. Dette vil være en gradvis prosess, og de fleste vil ha tilgang en stund til. Kodebrikken skal ikke erstattes og vil fortsatt kunne brukes.

Flere banker har stanset med nye aktiveringer av BankID på mobil, som betyr at det ikke vil være mulig å benytte denne tjenesten ved bytte av SIM-kort. Vi anbefaler at du kommer i gang med BankID-appen allerede nå, slik at du ikke plutselig står uten tilgang til tjenester som krever bankID innlogging.
Sjekk om din bank støtter BankID-appen

BankID-appen er allerede iverksatt hos nesten 100 banker i Norge, men er du kunde hos SpareBank 1, Nordea eller Danske Bank, må du benytte deg av deres egen kodeapp for BankID.

Sjekk om du har en aktiv ordinær BankID

Hvis det er lenge siden du har brukt kodebrikken, kan det hende at din BankID har utløpt. Dette vil du kunne se på oversikten på Min BankID. Uten en aktiv BankID med kodebrikke, vil du heller ikke få aktivert appen, og må bestille et nytt BankID-sertifikat i din bank. Beregn god tid, da det kan være noe leveringstid på dette.

Noen brukere vil også ha sin ordinære BankID (kodebrikken) i én bank, og sin BankID på mobil i en annen bank.

Da må du sjekke at du har ordinær BankID i en bank som støtter appen. Du kan nemlig oppleve at du kommer i gang med aktiveringen og deretter får feilmelding hvis din ordinære BankID er utstedt av en bank som ikke støtter appen. 

 

Husker du BankID-passordet ditt?

Passordet for din BankID vil være tilsvarende som det du bruker sammen med kodebrikken. Når du skal bruke BankID på app vil du trenge dette passordet. Skulle passordet være glemt, kan du bestille nytt i din nettbank eller ved å kontakte banken. Skriver du passordet feil for mange ganger vil din BankID sperres, og da tar du bare kontakt med banken din for å gjenåpne din BankID.

 

Slik aktiverer du BankID-appen

Du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil. I noen banker kan du også aktivere med koder på SMS og e-post - se hvilke banker her.

Husk å tillate varslinger fra appen, så blir det enklere når du bruker BankID.

Her finner du mer informasjon om aktivering.

 

Slik bruker du BankID-appen

1. Velg BankID, ikke BankID på mobil 

2. Velg BankID-app som metode 

3. Godkjenn varsel på telefonen. Har du Apple-telefon eller -nettbrett, kan du holde fingeren på varselet, og godkjenne derfra uten å åpne appen. Se hvordan dette gjøres her.

4. Skriv inn BankID-passordet. Snart vil det være mulig å logge inn ved å bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.

Fant du det du lette etter?

Mine Sider og Talkmore-appen

Som ny kunde anbefaler vi å gjøre seg kjent med profilen din på Mine Sider og i Talkmore-appen slik at du kan følge med på forbruk, se og betale faktura, administrerere abonnementet ditt og legge til ekstra pakker.

Les mer

Din første faktura

 Her finner du informasjon om nytt nummer fra oss.

Les mer

Bestille, hente og aktivere SIM-kort

Bestill SIM-kort i posten eller hent det på Narvesen eller 7Eleven og aktiver det via Minesider eller Talkmore-appen. 

Les mer
Fant du ikke svaret?
Ikke noe problem! Kontakt oss, så hjelper vi deg videre.
Chat med oss
Snakk direkte med en av våre medarbeidere på kundeservice.
Driftsmeldinger
Fungerer ikke alt som det skal? Sjekk drifsmeldingene våre for status.