Bruk mobilen til noe gøy i juleferien

Vi har samlet appene vi gleder oss til å bruke i juleferien! Her finner du alt fra brettspill, quiz og annen underholdning - til nyttige apper som gir deg smøretips og oversikt over preppestatus i løypene!

 

 

Skiinfo - Ski og snørapport

Skiinfo er en verdensledende nettside for snørapporter, pudderalarm og vær- og føremeldinger, for mer enn 2000 skianlegg fra Norge og verden rundt. Du får snøforhold, værmelding, åpne heiser og løyper, løypekart, webkameraer og veibeskrivelser. I tillegg finner appen nærliggende anlegg med GPSen, og ikke minst kan du lese snøkommentarer fra andre brukere. 

Skiinfo - snørapport

Skiinfo: iPhone / Android

 

SWIX Smøretips

SWIX app gir deg og familien en bedre skiopplevelse. Du får anbefalinger og instruksjoner for smøring og prepping helt gratis der du er, eller ønsker å være. 

SWIX

SWIX smøretips: iPhone / Android

 

Skiforeningen - iMarka
iMarka gir deg oppdatert vær- og føremelding for de fleste skiløyper i Oslo og Akershus. Her vil du finne oppdatert informasjon om preppestatus per løype, oversikt over løypene og fullstendig oversikt over markene rundt Oslo, inkludert sykkelruter sommerstid.

Skiforeningen

iMarka: iPhone / Android

 

Spill og underholdning - for hele familien

I julen er det obligatorisk med brettspill og julefilmer - gjerne med hele familien. Last ned appene som gjør juledagene morsomme og lærerike for både store og små! 

Kahoot

Lag morsomme quizer til familien eller venner. Kahoot er gratis å bruke, og bare den som skal lage en quiz må registrere seg. Deltagerne kan svare fra sin egen mobiltelefon, og de trenger hverken å registrere seg eller å installere noen app. De får poeng for riktig svar og for hvor fort de svarer.

Kahoot: iPhone / Android

 

Yatzy World

Har du ikke kjøpt ny Yatzy blokk til hytta? Last ned appen og spill med hele familien!

Yatzy World

Yatzy World: iPhone / Android 

 

Se favorittfilmene og seriene dine Netflix

Se favorittseriene dine der du er! Last ned eller stream filmer og serier med Netflix.

 Netflix

Netflix: iPhone / Android

 

TV 2 Sumo
Se hva som skjer - der du er! Med TV2 Sumo kan du se TV 2 hvor og når det måtte passe deg. Tjenester krever imidlertid et abonnement.

TV2 Sumo

TV 2 Sumo: iPhone / Android

 

NRK TV
Se hele NRKs store utvalg av serier, dokumentarer, underholdning, film, sport og nyheter. Det finnes også egne kategorier for barn og familie med innhold som alle vil like. 

NRK TV

NRK TV: iPhone / Android

 

NRK Super
NRK Super er NRKs tilbud for barn fra to til tolv år, og her finner du alle barnas favorittprogrammer fra NRK Super. Barna kan se TV-programmer enten direkte eller når de vil. Appen har store trykkflater og gjenkjennelige bilder slik at det er enkelt å finne innhold selv. I appen kan man sette opp restriksjoner slik at barnet ikke kan få sett innhold som ikke egner seg for dem, for eksempel «skjul programmer 6 år og oppover» eller «skjul programmer 9 år og oppover».

NRK Super

NRK Super: iPhone / Android

 

For de minste

Hjelp barna med å finne dataspill og apper som gir dem positive opplevelser – gjerne med pedagogiske undertoner. Vi har gått gjennom det utrolige utvalget som finnes på markedet og plukket ut noen som er verdt å ta en titt på. Forhåpentligvis finner dere en ny favoritt!

 

Magic Piano

Gi barnet morsomme musikkopplevelser gjennom denne gratis piano-appen. Her kan man spille alt fra Let it Go fra Frost-filmen, til Mozart og Beethoven. Det legges stadig ut nye stykker å bryne seg på. Spillet er enkelt i bruk, og barnet tryller frem vakre melodier ved å følge lyspunktene på skjermen med fingrene. Det er mulig å justere vanskelighetsgraden i spillet slik at appen fungerer for barn i de fleste aldre.

Magic Piano 

Magic Piano: iPhone / Android

 

Puzzle Shapes

Appen har over 200 oppgaver og spill for de små. Gjennom former, farger, telling og mønster kan barna forbedre motorikken, logisk tenkning, og trene opp tålmodighet, fantasi og konsentrasjon. Nivåene bygger på hverandre slik at barna kan bruke det de har lært, og forbedre kunnskapene sine gjennom repetisjon. En gøy app egnet for barn mellom 2 og 5 år. Den kommer i både gratis- og betalversjon.

Puzzle Shapes

Puzzle Shapes: iPhone / Android 

 

Tut Albert Åberg

Bli med inn i byen med Albert Åberg! Den kjære barnebokfiguren handler på butikken, plukker frukt, er brannslokker, kjører elbil og hjelper til med å resirkulere forskjellige materialer for å bygge nye parker, skoler og veier. En koselig app for barn mellom 3 og 6 år. Den kommer i både gratis- og betalversjon.

Albert Aaberg

Tut Albert Åberg: iPhone / Android


Toca Blocks

I Toca Blocks bygger man verdener ved å sette sammen byggeklosser med forskjellige egenskaper. Spillet utfordrer fantasien, og lar barnet skape alt fra flytende øyer til hinderløyper. Det er over 60 komponenter som kan brukes til å sette sammen helt unike mønstre og ting. Appen har også figurer med ulike superkrefter som man kan leke med. Bak spillet står det prisvinnende selskapet Toca Boca, som har utviklet en rekke fantasifulle apper for barn. Toca Blocks er rettet mot aldersgruppen 6-8 år.

Toca Blocks

Toca Blocks: iPhone / Android


Bogga alfabet - lær alfabetet

Gjennom kreativ lek med bokstavene kan de yngste lære alfabetet, bokstavlydene og grunnleggende staving. Appen lar barna fargelegge store og små bokstaver som så forvandles til kjøleskapsmagneter. Bokstavene kan deretter brukes til å stable enkle ord på kjøleskapet. Kjempefin og morsom introduksjon til alfabetet! Anbefales for de som skal begynne med lese- og skrivetrening.

Bogga alfabet

Bogga alfabet: iPhone / Android

 

Bogga tall - lær å telle

Bygger på det samme som Bogga alfabet, bare med tall. Morsom og enkel, med fokus på det pedagogiske gjennom kreativ lek med tall.
  Bogga tall

Bogga tall: iPhone / Android

 

Fortnite

Fortnite er superpopulært blant de litt eldre barna, og kan spilles fra tolv år og oppover. Her sloss spillerne om å overleve på en katastrofeutsatt øy som stadig krymper. Det nytter med andre ord ikke å gjemme seg - før eller siden blir man tvunget i kamp! Selv om det kan høres «ille» ut så er atmosfæren i Fortnite mer tegneserieaktig enn voldelig. Ta gjerne et slag sammen med (eller mot) barna, ekstra hyggelig – samtidig som du får sett hva spillet dreier seg om.

Fortnite

Fortnite: 
iPhone

 


Mobilt Bredbånd

Skal dere på hytta i julen? Bestill mobilt bredbånd gjennom Talkmore så er du sikker på at dere kan være på nett også når dere ikke er tilkoblet hjemmewifien.

Fordeler med mobilt bredbånd fra Talkmore:

  • 4G+ dekning fra Telenor, og fri hastighet uansett hvor du er i Norge
  • Hele familien kan være på nett samtidig
  • Valgfri datamengde (10/20/50/100 GB), og selvfølgelig Data Rollover
  • Enkelt å pause abonnementet og kjøpe ekstra datapakker via Mine Sider
  • Kåret til Best i Test og favoritten på pris av Dinside