Sparetips for mobil og nettbruk!

Vi i Talkmore vil at du skal slippe å bekymre deg over høye datakostnader og unødvendige komplikasjoner. Derfor vil vi dele tips og triks med deg slik at du kan surfe så bekymringsfritt som mulig! Det er mange ting du kan gjøre for å spare mobildata:

 

1. Ha kontroll på skytjenester med manuell opplasting av filer og bilder

Det har blitt mer og mer vanlig å benytte seg av skytjenester, som for eksempel iCloud, Dropbox eller Google Drive. Vit at bildesynkronisering bruker data, og det kan være greit å endre innstillingene dersom man ønsker å redusere forbruket. Du kan skifte fra automatisk til manuell opplastning av bilder under innstillingene i din skytjeneste.


2. Adblock

Visste du at annonser spiser av datapakken din når du surfer på nettsider med reklame, selv om du ikke trykker på annonsene? Adblock er en effektiv måte å blokkere annonser på, og dette sparer deg for data. Noen nettlesere, som Opera Mini, har Adblock som en innebygd funksjon som aktiveres under innstillinger. Et annet godt alternativ er Adblock Browser, en applikasjon som fungerer både på Apple- og Android-telefoner. Du finner flere typer Adblock-applikasjoner i din app-butikk.


3. Lagre søk i Google maps før du reiser

Skal du på utenlandsferie er det kjekt å ha en enkel og oversiktlig kartfunksjon på mobilen. I Google Maps kan du enkelt lagre et ønsket kart før du reiser. Søk opp stedsnavnet du skal besøke i kartapplikasjonen. Trykk deretter på stedsnavnet nederst på skjermen og velg “last ned”. På den måten kan du spare både tid og data når du leter etter nærmeste kafé eller museum.

 

4. Pass på hvilke apper du har

Hold deg oppdatert på hvilke apper som sluker mest data til enhver tid. Uavhengig av type telefon, bør du finne informasjon om dette i innstillinger. Apper som krever mye data pleier å inkludere nettlesere som Chrome, musikktjenester som Spotify, videotjenester som Youtube, samt hyppig bruk av Instagram, messenger og Snapchat. På iPhone kan du også endre data-innstillinger for hver enkelt app. Klikk deg inn på den ønskede applikasjonen under innstillinger og skru av «bruk mobildata». Dersom du ikke ønsker at apper skal oppdatere innhold i bakgrunnen, selv når du er koblet til et trådløst nettverk, kan du skru av denne funksjonen under «Innstillinger» —> «Generelt» —> «Bakgrunnsoppdatering». Dette kan du også spare batteri på!

 

5. Skru av automatisk oppdatering av apper i ferien

Apper kommer stadig i nye versjoner, med forbedringer og feilrettinger. Dersom du har mange apper på telefonen din, kan det være en fordel å ikke laste ned oppdateringer automatisk. På iPhone kan du deaktivere automatisk nedlastning ved å gå til «iTunes og App Store» under innstillinger, og skru av alternativet «oppdateringer». På Android-telefoner skrur du av automatiske oppdateringer under Google Play-innstillingene.

 

6. Ser du videosnutter på Facebook?

Strømming av video er noe som fort sluker data. I nyhetsstrømmen på Facebook er det høy forekomst av video, og disse starter gjerne automatisk å spille. Dette kan du unngå ved å endre innstillingene dine i Facebook-appen. Finn «innstillinger» i Facebook-appen. Velg «kontoinnstillinger», og velg deretter «Videoer og bilder». Her har du muligheten til å skru av autoavspilling, eller tillat det kun når du er koblet til et trådløst wifi-nettverk.

 

7. Last ned e-post vedlegg når du er på wifi

E-post krever ikke mye mobildata med mindre du laster ned store vedlegg. Vent med dette til du har tilgang til et trådløst wifi-nettverk, så sparer du megabytes som du kan bruke på andre ting.

 

8. Vær bevisst på bruk av nettleser

Dataforbruk vil kunne variere, avhengig av hvilken nettleser du bruker. Opera Mini er en nettleser som er utviklet spesielt for å redusere mobildata og batteribruk. Med Opera Mini sparer du både datatrafikk, øker hastigheten på trege forbindelser, samtidig som du har mulighet til å blokkere annonser. Dette gjør du med et enkelt tastetrykk i innstillingsmenyen på Opera Mini. En ekstra egenskap er nettleserens egen sparingsmåler som måler hvor mye data du har spart når du har vært på nett.

 

9. Lag spillelister før du reiser på ferie!

Streamer du musikk med Spotify eller Tidal kan du enkelt gjøre spillelister tilgjengelige i offline-modus før du reiser på ferie. Se etter offline-knappen når du er inne på en spilleliste, slik at sangene lagres lokalt på telefonen. Da kan du nyte favorittmusikken din bekymringsfritt, uten at det går utover databruken.

 

10. Endre lydkvalitet på streaming

Visste du at du kan endre lydkvaliteten i flere musikktstreamingtjenester? Bruker du for eksempel Spotify kan du enkelt endre kvaliteten fra «extreme» til «normal» og dermed streame mye mer musikk for samme datamengde. Du endrer lydkvaliteten ved å gå inn i hovedmenyen i Spotify, der du finner navnet på brukerkontoen din nederst på skjermen. Her finner du et tannhjul som guider deg til musikkvalitet. Du kan endre kvaliteten både for streaming og nedlasting av sanger. Slik sparer du mer data mens du hører på din favorittmusikk.

 

11. Benytter du deg av Snapchat og Messenger?

Selv om tjenestene gjør det mulig å sende morsomme oppdateringer til venner og familie kan det fort tappe data. Dersom du ønsker å spare litt data kan det være lurt å benytte seg av de mer tradisjonelle kommunikasjonstjenestene. Mens sending og mottak av video og bilder krever større mengder data, er SMS og telefoni mer kostnadseffektivt.

 

12. Ha kontroll på skytjenester med manuell opplasting av filer og bilder

Det har blitt mer og mer vanlig å benytte seg av skytjenester, som for eksempel iCloud, Dropbox eller Google Drive. Vit at bildesynkronisering bruker data, og det kan være greit å endre innstillingene dersom man ønsker å redusere forbruket. Du kan skifte fra automatisk til manuell opplastning av bilder under innstillingene i din skytjeneste.

 

 13. Ha full kontroll med tjenester fra Talkmore

Hvis du allerede er kunde hos oss har vi flere tjenester som gir deg full kontroll. Les her for å få tilgang til våre tjenester

Last ned fra app store iOS
Last ned Android app