dyrstromikulda

Slik kutter du strømkostnadene

Går det an å kutte i eget strømforbruk uten at det går ut over komforten? Det tror vi – her har du noen tips til smart strømforbruk i hverdagen.
Det første du gjør er å velge riktig strømavtale. Eksperter anbefaler alltid å velge en spotprisavtale selv om prisen varierer mer – utfallet er alltid en lavere totalpris for deg. Med vår prisbelønte avtale kan du være sikker på at du ikke betaler mer enn det du trenger.

Veien til smart strømforbruk

Siden vi ikke har påslag på strømmen tjener vi ingen penger på strømforbruket ditt. Vi ønsker derfor å hjelpe deg å redusere strømforbruket slik at du får en lavere strømregning og blir mer fornøyd. Når strømprisen er høy er det ekstra mye penger å spare ved å ha gode strømvaner – den billigste strømmen er jo alltid den du ikke bruker! Her er noen tips som enten er små investeringer eller gratis for å spare enda mer på sikt:

  1. Senk innetemperaturen. 🌡️ Dette er vel noe av det første man tenker på når det gjelder strømsparing – men visste du at du kan kutte omtrent 5% av strømregningen ved å senke temperaturen med én grad? Tenk på om du trenger å ha det like varmt i alle rom hele tiden.
  2. Forbedre oppvarming og isolering. 🏠 Med tettelister kan du gjøre eldre vinduer som lekker varme nesten som nye og tykke gardiner kan hindre kulda fra å komme inn i rommet. Er du villig til å investere litt, kan du ta en runde på panelovner: Moderne panelovner er mer energieffektive og er ofte bedre for inneklimaet. Ettersom oppvarming ofte er den aller største «synderen» for strømregningen vil det ikke ta lang tid før disse investeringene går opp i opp.
  3. Vær bevisst. Slå av apparater du ikke bruker, slukk lyset når du forlater et rom og vent med å kjøre oppvaskmaskin og vaskemaskin til de er fulle (ECO-program er også lurt). Listen er lang over småting som påvirker strømfakturaen din og det hjelper å ha i bakhodet at de forskjellige småtingene faktisk koster i lengden. 💰
  4. Bruk Talkmore Strøm-appen! Sist, men ikke minst – ved å sjekke strøm-appen daglig kan du planlegge forbruket til når prisen er lav. Dypper strømprisen på et visst tidspunkt i løpet av dagen, så det kan være et godt tidspunkt å planlegge å kjøre vaskemaskinen eller å lade bilen til. 📱

Gode strømvaner er bra – også når strømmen er billig

I Norge er vi generelt bortskjemt med rimelig strøm. Derfor har vi tillagt oss vaner som mange andre land i Europa ikke har; vi skrur ikke alltid av lyset når vi går ut av et rom, mange husholdninger kjører vask og tørk flere ganger i uken og det koster vanligvis ikke all verden å varme opp hjemmet eller varmtvannet til dusjen. Å innføre gode strømvaner er ikke bare godt for lommeboka på sikt – det gagner også miljøet.