Kom i gang

Informasjon om hvordan du blir plusskunde!

  1. Du må først og fremst sjekke at du har en AMS-måler (avanserte måle- og styringssystemer) før du kan bli plusskunde. De aller fleste boliger i Norge har allerede dette, men dersom du ikke har det må du kontakte nettselskapet ditt for installasjon.
  2. Du må også ha et eget anlegg for produksjon av strøm installert, dette kan være f.eks. solcellepaneler eller vindturbiner. Les mer om installasjon av dette lenger ned på siden.
  3. Etter anlegg for produksjon av strøm og AMS-måler er installert må du opprette en plusskundeavtale (tilknytnings- og nettleieavtale) hos nettselskapet ditt. Nettselskapet registrerer da anlegget ditt som en kombimåler for produksjon og salg av overskuddsstrøm.

Når du har fullført stegene over er du blitt en plusskunde og starter automatisk med salg av overskuddsstrøm til oss.

 

Hvordan selger jeg overskuddsstrøm direkte til Talkmore Strøm?

Etter registrering er gjort vil du automatisk begynne med salg av overskuddsstrøm til oss, og beløpet du får for salg av dette vil automatisk trekkes fra månedlig faktura fra oss. Overskuddsstrøm kan selges tilbake til oss - så lenge effekten ikke overstiger 100kW.

 

Hvordan installerer jeg anlegg for produksjon av strøm?

Anlegg for produksjon av egen strøm og installasjon av dette må bestilles eksternt og er ikke noe vi tilbyr. Det finnes en rekke selskaper som tilbyr ulike anlegg og installasjon.

 

Å installere et anlegg kan være kostbart, men vil for de fleste lønne seg i lengden. Statsforetaket Enova tilbyr en rekke støtteordninger for å lette på den økonomiske belastningen ved installasjon av anlegg i boligen din. Enova kan støtte med opptil 47 500kr for installasjon av solcellepaneler. De har støtteordninger også for andre typer anlegg.

 

OBS! Før du går i gang med installering av anlegg bør du kontakte kommunen din for å avklare hvilke lokale krav og lovverk som må gjelde for byggemeldingen din.

 

 

Fant du det du lette etter?

Kom i gang som plusskunde

Her kan du lese alt du trenger å vite om hvordan bli plusskunde.

Les mer

Produksjon

Slik ser du produksjon

Les mer
Kundeservice ikon med smilefjes og headset
Fant du ikke svaret?
Ikke noe problem! Kontakt oss, så hjelper vi deg videre.
chat-boble ikon
Chat med oss
Snakk direkte med en av våre supportmedarbeidere.
Varslingsboboleikon med utropstegn
Kontaktskjema
Send oss en henvendelse via kontaktskjema og motta svar på epost.