Stemmer fakturaen min?

Faktura fra oss er for de fleste av dere delt inn i to deler: Strøm og Nett.

Dersom nettselskapet ditt ikke har samarbeid med oss vil du få en egen faktura for nettleie, og faktura fra oss vil da kun være for Strøm.

 

Strøm

Det er på denne delen av fakturaen din du faktureres for strømforbruket ditt for gjeldene måned.


Hva du faktureres for strømforbruket ditt er basert på måling av forbruk time for time gjort av måleenheten din. Måleren viser hvor mye strøm du har brukt og når strømmen er brukt. Strømprisen endrer seg time for time og er satt av den nordiske strømbørsen Nord Pool*. Det er pris for timen strømmen er brukt i som er gjeldende ved fakturering.

De fleste boliger i Norge har en AMS-måler, denne er unik for hver bolig og måler strømforbruk på timesbasis. Måleren registrerer hvor mye strøm som er brukt på én time, og det er da mengde kWh brukt ganger spotpris som avgjør hva du betaler for forbruket ditt i gjeldene time. Spotprisen oppdateres time for time av NordPool.

Når fakturaen din slutt avregnes måneden etter forbruk og sendes til deg blir timesprisen ved hvert forbruk slått sammen til en gjennomsnittspris for måneden. Denne ganges med antall kWh brukt for gjeldene måned og totalprisen her er det du faktureres for strømforbruk i gjeldene måned.

 

Nettselskapet ditt er ansvarlig for måling og utregning av strømforbruk.

 

Månedsgebyret på 49,– faktureres direkte av oss. Fast hver måned kommer dette i tillegg til strømforbruket ditt under Strøm delen av fakturaen. Om det er den første måneden din som kunde vil månedsgebyret gjelde fra den dagen du ble kunde hos oss.

 

*Strømprisene som vises på NordPool er ekskl. MVA


Nett

Det er på denne delen av fakturaen din du faktureres nettleien din for gjeldene måned.

 

Nettleie betaler du for frakt av selve strømmen inn til boligen din gjennom et ledningsnett. Nettleien dekker driftskostnader av nettet, samt statlig skatt og avgift. Nettselskapene står for fakturering av dette, og sender oss faktura for dette. Det betyr at selv om nettleien kommer på faktura fra Talkmore Strøm, så kommer disse kostnadene direkte fra ditt nettselskap.

 

Prisen for nettleien din varierer ut i fra hvilket nettselskap du har og hvilket trinn du ligger på. Les mer herDersom du ønsker mer nøyaktig info om prisen og trinn for nettleien din, må du kontakte nettselskapet ditt.

Det er også under Nett delen av faktura du ser hvor mye du har fått trukket fra i strømstøtte.

 

Mistanke om feil

Dersom du mistenker at det kan være registrert feil forbruk fra måleren din eller at du er fakturert feil for nettleie, må du ta kontakt direkte med nettselskapet ditt for rettelse.

Fant du det du lette etter?

Kompensasjonsordningen

Forklaring og hjelp til hva kompensasjonsordningen går ut på og hvordan du får den.

Les mer

AvtaleGiro og eFaktura

Her finner du det du trenger for å kunne sette opp AvtaleGiro eller eFaktura for strømregningen din.

Les mer

Inkasso

Les mer om hva som skjer, om du ikke betaler strømregningen din.

Les mer
Fant du ikke svaret?
Ikke noe problem! Kontakt oss, så hjelper vi deg videre.
Chat med oss
Snakk direkte med en av våre supportmedarbeidere.
Kontaktskjema
Send oss en henvendelse via kontaktskjema og motta svar på epost.