Greta halverte strømforbruket på én måned

I løpet av kort tid klarte Greta fra Batnfjordsøra å redusere strømforbruket sitt kraftig, helt uten smarthusprodukter. – Jeg hadde ikke klart det uten Talkmore Strøm-appen, da den har gjort meg mer påpasselig med strømmen, sier 29-åringen.
Kvinne ser på strømforbruket sitt i Talkmore Strøm-appen
Sparte mye med enkle grep

I overgangen fra sommer til høst lastet Greta ned Talkmore Strøm-appen.

– Jeg fikk et nyhetsbrev som fortalte litt om appen og tenkte det hørtes smart ut å følge litt med på den høye strømprisen. Etter at jeg lastet ned appen og så over forbruket mitt tok jeg noen enkle grep for å se om det faktisk endret på noe. Da jeg mottok fakturaen så jeg at jeg hadde halvert forbruket! Det hadde jeg virkelig ikke klart uten å ta i bruk appen og jeg er overrasket over hvor bevisst man blir når man følger litt med. Nå sjekker jeg appen hver dag – og siden den er så lavterskel og enkel å bruke føler jeg at jeg har god kontroll uten å være ekspert på strøm, sier hun.

Tenker lite på strøm
I likhet med veldig mange andre, synes Greta at strøm er et komplisert tema.

– Jeg leser mye nyheter, men trykker meg sjelden videre inn på saker som handler om strøm siden det er vanskelig å forstå og egentlig ikke interesserer meg så mye.
Greta understreker at hun har blitt mer bevisst på strøm etter at hun lastet ned appen, men at hun ikke lar de høye strømprisene gå på bekostning av livskvaliteten.

– Jeg jobber turnus og er ikke spesielt mye hjemme, så jeg bruker strøm når jeg må og ønsker ikke å begrense meg selv så mye, sier hun.

Samtidig synes hun det er det viktig å ta smarte valg og ikke kaste bort penger på oppvarming når man ikke er hjemme.

– Med strøm-appen har jeg blitt mer bevisst og trygg på at jeg tar de riktige valgene når det gjelder strømsparing og jeg har skjønt at det var ganske dumt å la alt stå på hele tiden. Jeg skulle bare ønske jeg hadde lastet ned appen tidligere.
Kvinne ser på dagens strømpris i Talkmore Strøm-appen
En av hennes favorittfunksjoner i appen ligger på strømpris-siden. Der kan du se hvor mye strømprisen har endret seg siden forrige måned. – Det er helt gull da det gir meg en indikasjon på hva regningen vil havne på, forteller Greta.
Får både strøm og mobil fra Talkmore
Greta har hatt strøm og mobilabonnement fra Talkmore i flere år og trekker frem kundeservicen som en av de største grunnene til at hun har blitt værende.

– Kundeservicen er lett tilgjengelig, og det er lite mas med Talkmore. Jeg har ganske lav terskel for å kontakte kundeservice når jeg trenger hjelp og jeg opplever alltid at dere hjelper til, uansett hva det skulle gjelde. Når det er sagt, opplever jeg at jeg ikke har behov for å ta kontakt etter at jeg tok i bruk Talkmore-appene mer.

3 strømsparetips fra Greta ⚡

  1. Skru ned varmen hjemme. Greta skrudde også av varmekablene på badet og kjøpte en god badematte, etter tips fra en venninne.
  2. Unngå å vaske ett og ett plagg sammen. Samle heller opp flere plagg i vaskemaskinen for å kjøre den sjeldnere. Sjekk også strømprisen jevnlig for å vaske på de tidspunktene prisen er lavere.
  3. Ta i bruk Talkmore Strøm-appen! Ved hjelp av appen har Greta lært mer om strøm på en enkel måte, i tillegg til at hun har spart penger.