Strøm skal være enkelt!

Vi lanserte Talkmore Strøm for å utfordre en bransje som fremstår som forvirrende og vanskelig å forstå for kundene. Vår visjon er å gjøre strøm enklere for alle.
Tre venner ser begeistret på telefonen

Hva er problemet ?

Forbrukerrådet avdekket i 2020 at 29 strømselskaper opererer med skjulte priser, som blant annet fører til at kundene må betale en høyere regning enn forespeilet. Tallet stopper ikke på 29 – det avdekkes stadig nye tilfeller der strømleverandører tilbyr avtaler som inneholder vilkår forbrukeren ikke er klar over. I Talkmore mener vi at strømselskapene må få klare retningslinjer å forholde seg til, slik at enhver husholdning vet hva man betaler for og ikke blir utsatt for lureri av strømselskapet sitt.

🚩 Hva du bør unngå i en strømavtale 🚩

  • Avtaler med påslag per kWh. Strømselskapene benytter seg av påslag for å tjene penger, og omtaler det ofte som en nødvendig kostnad – noe det ikke er. Noen få øre per kWh høres kanskje ikke så mye ut, men det overstiger raskt et lavt månedsbeløp.

  • Bindingstid. Du skal ikke trenge å være bundet til en avtale for å ha en gunstig strømavtale. Dette henger gjerne sammen med skjulte avtalevilkår.

  • Skjulte vilkår. Les den lille skriften! For eksempel kan enkelte strømselskaper gi deg en god startpris, for så å flytte deg over på en dyrere avtale uten at du er klar over det.

  • Avtaler med variabel pris. Dette er ifølge SSB en av de dyreste avtalene du kan ha. Det er alltid anbefalt å velge en spotprisavtale, les mer om dette på Bytt.no.

  • Utilgjengelig kundeservice. Skulle du plutselig trenge hjelp eller veiledning, er det viktig at du kan ringe eller chatte med et kundesenter. Det er ikke alltid svaret på ditt problem finnes på nettet.

Hvordan vi svarer på problemet

Én avtale, ingen hemmeligheter

Alle strømavtaler fordeles inn i tre kategorier: Spotpris, fastpris eller variabel pris. Ifølge Bytt.no er ekspertene samstemte over hvilken avtaletype som er best for kunden; nemlig spotpris. Det er denne avtalen vi leverer, sammen med vårt løfte om å ikke ha skjulte kostnader, bindingstid eller andre vilkår som gjør at kunden føler seg lurt.

Vi tjener alltid 0, på strømmen du bruker

Det stemmer! Vi tjener ingenting på strømmen du bruker, og det skal vi fortsette med. Vi var faktisk den første strømleverandøren i det norske markedet uten påslag på strømmen og er stolte av å ha gått i bresjen for å skape en ny bransjestandard.

 

Alle leverandører kjøper den samme strømmen på en strømbørs som heter Nord Pool. For å tjene penger legger mange strømselskaper et påslag på strømmen – en kostnad som for kunden er helt unødvendig. Vi har ingen påslag eller skjulte kostnader, og går derfor i null på strømprisen. Den faste, lave månedssummen på 49, dekker blant annet myndighetspålagte elsertifikater og administrative kostnader som tillater oss å levere strømmen til deg.

Rimelig strøm + god kundeservice = Norges mest fornøyde strømkunder

Talkmore er allerede kjent for å ha Norges mest fornøyde mobilkunder. Vi sier ofte at Talkmores hjerte ligger i kundeservicen, som oppleves trygg og pålitelig for kundene.  Hos oss er vi stolte av å tilby ekspertise og hjelp enten det gjelder mobil eller strøm – samtidig som vi har laget en app som sørger for at du får full kontroll over forbruket ditt hjemme eller i fritidsboligen. Vi mener nemlig at du ikke skal trenge å være en ekspert på strøm for å kunne ha en enkel, rimelig og trygg strømavtale.