Spoofing

Med ny teknologi fra Telenor kan vi nå aktivt stoppe spoofing, som en av de første aktørene i verden. Dette er gode nyheter for deg som Talkmore-kunde!

Spoofing er en teknikk som gjør at svindlere kan utgi seg for å kontakte deg fra et norsk nummer eller en trygg IP-adresse. For å utføre spoofing på telefon bruker svindlerne en programvare som maskerer det originale nummeret de ringer fra. Dermed kan samtalen se ut som at den kommer fra et norsk nummer, noe som ofte vekker mer tillit enn utenlandske numre.

Svindlere som praktiserer spoofing bruker både eksisterende og falske telefonnumre. Hvis nummeret ditt skulle bli brukt til spoofing, betyr det ikke at mobilen din har blitt hacket.

Færre svindelanrop på mobilen

Nå har Telenor, som en av de første aktørene i verden, lansert et nytt sikkerhetssystem som drastisk vil redusere mengden spoofing-anrop.

Det nye sikkerhetssystemet kan avdekke om telefonnummeret som ringer faktisk befinner seg i Norge. Om det gjør det, og anropet likevel kommer inn fra utlandet blir det gjort om til et skjult anrop. Dette er gode nyheter for de som får numrene sine misbrukt ved spoofing, og det vil samtidig være lettere å redusere antall svindelforsøk!