Nå er det vår i luften, noe som betyr fuglekvitter, sol og grønne skudd på trærne. I tillegg betyr det at skatteoppgjøret er rett rundt hjørnet. Men visste du at skattemeldingsperioden er høysesong for svindelforsøk?
Det florerer dessverre av falske SMS-er og e-poster som utgir seg for å være fra Skatteetaten, men som i realiteten er forsøk på svindel. Skatteetaten selv advarer mot dette, og ber folk om å være ekstra oppmerksomme i disse dager.
Her er 4 gode tips for å unngå å bli svindlet:
- Ikke klikk på lenken. Skatteetaten sender aldri lenker i sine utsendelser. Mottar du en lenke i en SMS eller e-post som hevder å være Skatteetaten, bør du rapportere avsender som uønsket.
- Sjekk avsenderens e-postadresse. Svindlere bruker ofte adresser som ligner på ekte e-postadresser, men som har små forskjeller.
- Ikke del personlig informasjon. Skatteetaten vil aldri be deg om å dele personlig informasjon som bankkontonummer eller passord via SMS eller e-post.
- Aktiver Digital Trygghet og bruk rådgiverne hos HELP. Hvis du er usikker på om en melding er ekte, kontakt en forsikringsrådgiver hos HELP direkte for å få hjelp. Rådgiverne deres er tilgjengelige for deg som har Digital Trygghet.
Tar du den digitale sikkerheten til deg selv og familien på alvor?
Sjansen for svindel når skattemeldingen kommer er dessverre bare ett av mange eksempler på hvorfor digital sikkerhet er så viktig. I en tid hvor svindelforsøk blir stadig mer sofistikerte, er det viktig å ha en forsikring som kan hjelpe deg hvis uhellet skulle være ute.
Forsikringen Digital Trygghet gir deg rask hjelp til begrensing av skadeomfang og iverksetting av tiltak dersom du skulle bli utsatt for svindel. Her er noen av fordelene med Digital Trygghet:
- 30 timer juridisk rådgivning med advokat. Hvert år får du tilgang til 30 timer med juridisk rådgivning. Dette kan være uvurderlig hjelp hvis du skulle bli utsatt for svindel eller annen digital kriminalitet.
- Rask hjelp til begrensing av skadeomfang. Hvis du blir utsatt for svindel, får du rask hjelp til å begrense skadeomfanget og iverksette tiltak som skal forhindre ytterligere misbruk eller spredning av krenkende innhold på nett.
- Juridisk bistand for inntil 3 millioner kroner. Ved tvister får du juridisk bistand for inntil 3 millioner kroner. Dette gir deg trygghet i tilfelle du skulle havne i en rettslig konflikt.
- Økonomisk tap for nye varer kjøpt på nett. Hvis du kjøper nye varer på nett direkte fra forhandler/næringsdrivende eller fra privatperson gjennom tjenester som Finn eller Tise, og kjøpesummen er mellom 500 og 10.000 kroner, får du dekket økonomisk tap.
- Kompensasjon ved identitetstyveri og krenkende nettpubliseringer. Du får kompensasjon av økonomiske tap på opptil 300 000,– ved identitetstyveri og krenkende nettpubliseringer.
- Kompensasjon for tapt lønnsinntekt. Hvis du mister lønnsinntekt som følge av identitetstyveri eller krenkende nettpubliseringer, får du kompensasjon på opptil 15 000,–.
- Psykologbistand. Etter å ha opplevd identitetstyveri eller en krenkende nettpublisering, kan du få psykologbistand på opptil 30 000,–.