Nettslett

I en tid hvor vi tilbringer mye av vårt liv på nettet, er vi også mer utsatt for digitale trusler som kan påvirke både vår personlige trygghet og vårt privatliv. Netthets, identitetstyveri og deling av privat informasjon uten samtykke er dessverre blitt en del av hverdagen for mange. Nettslett er her for å hjelpe deg når du blir utsatt for slike hendelser slik at du kan føle deg trygg på at du får den hjelpen du trenger for å håndtere vanskelige situasjoner og beskytte ditt digitale liv. 

Forsikringen gir rett til advokathjelp i tilfeller der du (bruker av abonnementet er tilknyttet) blir utsatt for krenkende nettpubliseringer slik dette er definert i vilkårene. Krenkende nettpublisering defineres som krenkende og lovstridig informasjon, herunder ytringer, som er publisert om deg i åpne og fritt tilgjengelige kilder på Internett. Krenkende og lovstridige bilder av deg som er delt i åpne og lukkede kilder uten ditt samtykke. 
 

I tillegg dekker forsikringen utbetaling av beløp til deg for tap av lønnsinntekt som følge av hendelsen og ditt behov for psykologbistand. 
Nettslett er inkludert og aktivert i alle mobilabonnementet, og medfører ingen ekstrakostnader for deg. Likevel står Nettslett oppført på fakturaen din. Dette er fordi Nettslett er unntatt fra MVA-beregning, og er skilt ut på fakturaen for å vise korrekt MVA. Abonnementsprisen du betaler påvirkes ikke av dette.  Du kan lese mer om Nettslett på fakturaen her

Her kan du finne vilkår og forsikringsbevis for for Nettslett.

Les mer om Nettslett her

Forhåndsregler for trygg nett-surfing

 

  • Sjekk nettadressen
    Mange av de falske nettsidene har adresser med ord sammensatt av merkenavn og norske ord, som canadagoosejakke.no. Ofte brukes også ord som «billig» eller «salg» i slike nettadresser. Det kan også være adresser der det mangler en bokstav, som telnor.no, istedenfor telenor.no.
  • Gjør et søk
    Sjekk om noen andre har hørt om nettbutikken, eller har erfaringer med den. Lukk nettsiden, og ta et kjapt søk i en søkemotor for å se hva andre har skrevet. Da får du fort svar på om det er en seriøs side eller ikke. Er du usikker på om siden du er inne på er falsk – gå ut og søk den opp på nytt via Google. Da ser du fort om URLen er den samme, eller om du var inne på en side med nesten samme navn tidligere.

  • Betal sikkert
    Bruk kredittkort når du betaler. Etter norsk lov (finansavtaleloven § 54b) har du nemlig rett på kortreklamasjon dersom du er blitt svindlet på nett etter å ha betalt med et kredittkort. Bruk av vanlig bankkort er imidlertid ikke lovregulert på samme måte, men kan likevel gjelde etter avtalevilkårene til Visa og Mastercard.
  • Bruk kjente nettbutikker
    Ikke kjøp varer fra ukjente nettsider, for eksempel nettbutikker som selger merkevarer rimeligere enn andre steder. Det kan godt være du faktisk får varene du har bestilt i posten, men aktørene bak siden kan samtidig lagre kredittkortinformasjonen din og misbruke denne eller selge den videre. Det er nyttig å spørre seg selv; er dette tilbudet for godt til å være sant?
  • Se etter lås-ikon ved nettadressen
    Legg aldri igjen person- eller kortopplysninger på nettsider hvis det kun står «http» i URLen. Det skal stå «https» i URLen for at du skal være trygg på at informasjonen din krypteres. Er du inne på en tilsynelatende trygg side – men ser ikke et lås-ikon øverst i venstre hjørne? Da er nettsiden falsk.
  • Sjekk språk og formuleringer
    Teksten på norske svindelnettsider lages ofte ved hjelp av Google Translate. Finner du rare ord eller formuleringer, er dette en åpenbar varsellampe.

Fant du det du lette etter?

Skip og fly

Ved bruk av telefonen på skip, ferge, fly, offshore eller via satellitt gjelder det egne priser.

Les mer

Soner og datapakker utland

Du har inkludert fri bruk i hele Norden, EU og Storbritannia. Utenfor denne sonen gjelder egne priser.

Les mer

Hva er Digital Trygghet?

Les mer
Kundeservice ikon med smilefjes og headset
Fant du ikke svaret?
Ikke noe problem! Kontakt oss, så hjelper vi deg videre.