Talkmores tips for en bekymringsfri mobilsommer!

Sommer og ferie står for tur! Kanskje skal du reise utenlands? Her har vi laget en oversikt over hva som er inkludert i våre telefonabonnementer, samt noen andre problemstillinger vi vet at mange av våre kunder har i forbindelse med sommeren og ferie.

1. Sosiale møteplasser

Nå er det enda viktigere enn noen gang å holde kontakt med folk via teknologiske hjelpemidler. Heldigvis kan vi alltids plukke opp telefonen og ringe hverandre, men det finnes også mange gode alternativer som gjør at vi kan «møtes» gjennom videosamtaler. Samle vennene eller familien til litt moro – på nettet. «Møt» hverandre på Whereby, Facetime, Skype, Google hangout eller andre plattformer som tilbyr videosamtaler.


Husk også at denne situasjonen kan oppleves som ekstra utfordrende for de som bor alene eller som har andre utfordringer i hverdagen. Benytt anledningen til å dra frem din indre hverdagshelt og ta kontakt med noen som kanskje ikke har det så greit for tiden!
Som vi i Talkmore liker å si: Det koster så lite, men kan bety så mye 💚

 

2. Trening – prøv å holde deg litt aktiv

Inaktivitet senker gjerne energinivået vårt. Innenfor hjemmets fire vegger kan det være utfordrende å få beveget oss like mye som vi er vant med. Selv ikke hverdagsaktiviteter som gåturen til bussen om morgenen, eller trappen ned til kaffemaskinen får vi nå. Vi kan heldigvis ta oss en gå- eller joggetur utendørs, men du kan også ta en treningsøkt hjemme på stuegulvet! Flere aktører i treningsbransjen har nå bidratt til den felles dugnaden og tilbyr tjenestene sine digitalt – og helt gratis, selv uten medlemskap. Her er noen forslag:

På SATS.no finner du mange treningsvideoer, og i tillegg kan du trene live. Sjekk timeplanen og planlegg morgendagens økt allerede i dag, da er det mye enklere å få gjennomført!

Aktiv og glad og Atlet Trening er aktører som tilbyr trening som er tilpasset å gjøre sammen med barna. Supert for å få ut litt overflødig energi, og ha det gøy sammen!

Ellers finnes det mange apper for Yoga og meditasjon som kan være verdt å sjekke ut. Dette er treningsformer som har fokus på å la hjernen puste – noe som kan være ekstra godt i disse tider. Kanskje skal du til og med inngå en treningschallenge med venner, hvem får inn flest treningstimer?

3. Strømmetjenester

Det er unntakstilstand – så litt mer TV-tid enn vanlig må være greit, både for stor og liten. Det finnes et drøss av apper som tilbyr filmer og serier, som eksempel: NRK og NRK Super har mye gratis og bra innhold, alt fra humor til dokumentarer og barne-tv. TV2 Sumo har også et utvalg gratis innhold, og med en konto får man tilgang til mye mer. En annen litt morsom tjeneste som kan være ekstra fin i disse tider er Netflix Party. Tjenesten lar deg se filmer fra Netflix sammen med vennene dine. Det vil si, dere sitter hver for dere, men filmen eller serien dere ser på er synkronisert, og dere kan chatte sammen underveis 😊

Husk imidlertid at strømmetjenester er blant det som trekker mest mobildata, sammen med apper som bruker video – som Tik Tok, Snapchat og YouTube. Dersom du bruker mobilabonnementet ditt til å strømme videoer kan det være greit å følge med på databruken, slik at du ikke bruker mer enn det du har inkludert i abonnementet ditt. Alternativt kan du også oppgradere til et abonnement med mer data for en periode, det vil lønne seg fremfor å betale for løpende databruk.

NRK TV
NRK TV

Se hele NRKs store utvalg av serier, dokumentarer, underholdning, film, sport og nyheter. Det finnes også egne kategorier for barn og familie med innhold som alle vil like. 

NRK TV: iPhone / Android

NRK Super
NRK Super
NRK Super er NRKs tilbud for barn fra to til tolv år, og her finner du alle barnas favorittprogrammer fra NRK Super. Barna kan se TV-programmer enten direkte eller når de vil. Appen har store trykkflater og gjenkjennelige bilder slik at det er enkelt å finne innhold selv. I appen kan man sette opp restriksjoner slik at barnet ikke kan få sett innhold som ikke egner seg for dem, for eksempel «skjul programmer 6 år og oppover» eller «skjul programmer 9 år og oppover».

NRK Super: iPhone / Android
Netflix
Netflix
Se favorittseriene dine der du er! Last ned eller stream filmer og serier med Netflix.

Netflix: iPhone / Android

4. Lydbøker og podcast

Det finnes flere tilbydere av lydbøker som er egnet for ...


Som Talkmore-kunde får du 6 ukers gratis prøveperiode hos Fabel