1. Undersøk reisemålets mobilpriser før du reiser
  Det kan lønne seg å undersøke reisemålets mobilpriser før du reiser. Se priser her

  Fri bruk betyr ikke gratis!
  Når du befinner deg i EU/EØS og Storbritannia er ikke mobilbruken gratis, men du kan bruke abonnementet med samme priser som i Norge. Det betyr at du kan surfe, ringe og sende SMS og MMS akkurat som hjemme. Merk at tilleggstjenesten Ekstra Utland kun gjelder når du befinner deg i Norge. 

 2. Bestill datapakke før du reiser
  Hvis du skal reise ut av EU/EØS lønner det seg å kjøpe en datapakke for det landet du skal til, slik at du får de beste dataprisene – mobilbruk utenfor EU/EØS er nemlig ikke inkludert i abonnementet ditt.

  Det kan være lurt å bestille datapakken på forhånd, slik at mobildataen er tilgjengelig når du ankommer reisemålet. Datapakke for det landet eller området du skal til finner du enkelt i Talkmore-appen eller på Mine Sider. Se våre datapakker

 3. Unngå overbruk

  For å sikre at du har kontroll over forbruket sender vi deg en SMS dersom dataforbruket ditt har nådd 500,– i den aktuelle måneden.

  Dersom du reiser med barn kan vi anbefale å ta en prat om å være forsiktige med databruken. Du kan i tillegg sperre for bruk i utlandet eller aktivere Full kontroll i Talkmore-appen eller på Mine Sider. Full Kontroll er en kostnadsfri tjeneste som hindrer bruk utover det som er inkludert i abonnementet.

   

 4. Reiser på Danskebåten og andre skip
  Dekningen på cruisebåter og andre skip leveres gjennom satellitt, og ikke via mobiloperatør. Vær derfor oppmerksom på at samtaler, meldinger og databruk blir dyrere enn normalt. Vi sender deg en SMS med detaljerte priser hvis vi oppdager at du er ute på havet.

   

 5. Landegrenser og prissoner
  Grenser reisemålet til et land i en annen prissone? Da kan det være lurt å dobbeltsjekke at telefonen din ikke logger seg på et nettverk i nabolandet. Det kan du gjøre ved å skru av "Automatisk nettverksvalg" under Innstillinger på telefonen din, og velge blant de tilgjengelige nettverkene manuelt.

  Eksempel
  Skal du reise til Hellas eller Kypros? Begge landene ligger i EU/EØS, og du kan derfor bruke abonnementet ditt på samme måte som hjemme i Norge. Når du har på automatisk nettverksvalg vil telefonen koble seg til det foretrukne nettverket. Dette betyr at telefonen kan komme til å bytte til et nettverk i Tyrkia dersom det er det med best signal, om du befinner deg i nærheten av grensen. Tyrkia er ikke en del av EU/EØS, og du vil derfor bli belastet for bruk på deres nettverk, i motsetning til nettverket i Hellas eller Kypros. 

 6. Trenger du ekstra data og befinner deg EU/EØS?
  I Talkmore-appen/Mine Sider ligger det 5 Feriedata-pakker og venter på deg, helt kostnadsfritt. Gjelder bruk i Norge, EU/EØS og Storbrittania på alle abonnement med fast datamengde.