Skal du ut og reise i Europa i sommer?

Her er alt du trenger å vite for å bruke mobilen bekymringsfritt!

Helt siden vi lanserte abonnement med EU inkludert har Talkmore-kunder hatt mulighet til å bruke mobilen som hjemme i EU/EØS. Dette gjelder alle våre abonnementer. Men hva vil det faktisk si å ha EU inkludert? Vi har laget en oversikt som skal gjøre deg sikker når du tar med deg mobilen på ferie!

 

Hva skjer egentlig når jeg drar på utenlandsferie i sommer?

Hvis landet du reiser til er blant de inkluderte EU/EØS-landene kan du nå, kort fortalt, bruke mobilen som hjemme. Det vil si at du kan ringe, sende SMS, MMS og bruke mobildata som vanlig. Du vil ikke bli belastet ekstra for at du befinner deg utenfor Norge, og du har fri tilgang til de mange av tjenestene som inngår i ditt abonnement. Dette inkluderer også data rollover, så har du oppspart data til gode, kan du ta med dette når du drar på ferie! 

 

Dersom du har fri tale, SMS og MMS i ditt abonnement vil følgende være gjeldende:

• Mottak av samtaler i EU og EØS kostnadsfritt

• Fri bruk av tale/SMS/MMS i EU/EØS og til Norge

• For bruk fra Norge til EU/EØS gjelder egne priser

• Mottak av SMS og MMS i EU og EØS kostnadsfritt

• Fri bruk av SMS og MMS til lokale numre i EU, EØS og til Norge

 

Hvis noen hjemme i Norge ringer meg i ferien, vil jeg da bli belastet for samtalen?

Nei, det koster ingenting å motta samtaler, SMS eller MMS fra Norge når du befinner deg i et EU-land. Det er også fri bruk fra EU til Norge.

 

Hvis jeg har fri bruk i EU/EØS og til Norge, gjelder dette også fra Norge til EU/EØS?

Nei. Selv om det er fri bruk fra EU-land til Norge, så er ikke bruk fra Norge til EU/EØS-land inkludert. Se egne priser fra Norge til EU-land her. Ringer du ofte fra Norge til EU anbefaler vi å ta en titt på tjenesten «Ekstra utland». Denne tjenesten gir deg hele 500 ringeminutter og 500 SMS fra Norge til 60 land.

 

Hva er egentlig «roaming»?

Roaming blir også kalt «gjesting»? Grunnen til det er enkel. Når du benytter deg av en annen mobiloperatørs nettverk gjør du nettopp dette, «gjester» deres nettverk. Dataroaming gir deg mulighet til å benytte deg av mobilnettet til en av mobiloperatørene i landet du er i. Roaming inkluderer alt av telefonsamtaler, SMS, MMS og databruk og er nå inkludert i EU og EØS.

 

Jeg pleier å skru av «mobildata» på utenlandsreiser, trenger jeg det nå?

Så lenge du reiser i land som inngår i EU/EØS er det ingen grunn til å skru av mobildata. Du har samme pris i disse landene som det du har i Norge. Hvis du går tom for data, kan du bestille ekstra datapakke i app’en eller betale per MB utover inkludert mengde. Skulle du utilsiktet bruke mer data enn det du har inkludert i ditt abonnement så har vi satt en makspris på 49,- kroner per dag, uavhengig av bruk.

Spørsmål og svar

Hvilke land er inkludert i EU?

Er du usikker på hvilke land som inngår i EU? Her har du en liste over landene som er inkludert:

Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Fransk Guyana, Frankrike, Færøyene, Gibraltar, Guadaloupe, Hellas, Irland, Island, Italia, Kanariøyene, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Martinique, Malta, Nederland, Nord-Irland, Polen, Portugal, Reunion, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Skip/ferger, Sveits, Monaco og Tyrkia er ikke i EU/EØS og har egne priser.

Andorra, Guernsey, Isle of Man, San Marino og Jersey har Prissone 2 priser.

Hva gjør jeg hvis jeg går tom for inkluderte data? Gjelder datapakkene i utlandet hvis jeg har kjøpt de i Norge? Hva skal jeg gjøre hvis jeg mister dekningen når jeg et ute og reiser? Tjenesten «Ekstra utland», gjelder denne når jeg er utenlands?

Vilkår for Fritt-abonnement

  • Fritt-abonnement inkluderer fri bruk av ringeminutter, SMS, MMS og inkludert data i landet du er i, til Norge og mellom land i EU/EØS (utenom Norge).
  • For bruk fra Norge til EU/EØS, samt bruk i og til land utenfor EU/EØS gjelder egne priser.
  • Egne priser gjelder også på skip, offshore og for spesialnummer.  
  • Priser utover inkludert datamengde, og kjøp av ekstra datapakker, vil være tilsvarende som ved bruk innenlands i Norge.
  • Tjenesten Ekstra Utland er ringeminutter/SMS fra Norge til utlandet, og tjenesten vil derfor ikke kunne benyttes i EU/EØS.
  • Vilkår for bruk i EU/EØS vil kunne endres for å samsvare med regelverket og EUs reguleringer.
  • Alle Talkmore privatkunder vil få dataen de ikke bruker opp i en måned spart opp, og 'rullet over' til neste måned. Denne tjenesten gjelder ikke bedrift. Les mer om data rollover.