Talkmores tips til ting å gjøre hjemme

Plutselig har verden, og hverdagen slik vi kjenner den, endret seg. Karantene og isolasjon betyr minimalt med personlig kontakt med de vi er vant til å omgås med. Det kan fort bli lange dager, og ganske kjedelig. Vi har derfor satt sammen noen tips til ting du kan gjøre hjemme – slik at det kanskje blir litt mindre kjedelig og ensomt.

 

1. Sosiale møteplasser

Nå er det enda viktigere enn noen gang å holde kontakt med folk via teknologiske hjelpemidler. Heldigvis kan vi alltids plukke opp telefonen og ringe hverandre, men det finnes også mange gode alternativer som gjør at vi kan «møtes» gjennom videosamtaler. Samle vennene eller familien til litt moro – på nettet. «Møt» hverandre på Whereby, Facetime, Skype, Google hangout eller andre plattformer som tilbyr videosamtaler.

Husk også at denne situasjonen kan oppleves som ekstra utfordrende for de som bor alene eller som har andre utfordringer i hverdagen. Benytt anledningen til å dra frem din indre hverdagshelt og ta kontakt med noen som kanskje ikke har det så greit for tiden!
Som vi i Talkmore liker å si: Det koster så lite, men kan bety så mye 💚

Facetime 
Facetime for iPhone

 

Skype for iPhone / Skype for Android


Hangouts for iPhone / Hangouts for Android


2. Trening – prøv å holde deg litt aktiv

Inaktivitet senker gjerne energinivået vårt. Innenfor hjemmets fire vegger kan det være utfordrende å få beveget oss like mye som vi er vant med. Selv ikke hverdagsaktiviteter som gåturen til bussen om morgenen, eller trappen ned til kaffemaskinen får vi nå. Vi kan heldigvis ta oss en gå- eller joggetur utendørs, men du kan også ta en treningsøkt hjemme på stuegulvet! Flere aktører i treningsbransjen har nå bidratt til den felles dugnaden og tilbyr tjenestene sine digitalt – og helt gratis, selv uten medlemskap. Her er noen forslag:

SATS.no finner du mange treningsvideoer, og i tillegg kan du trene live. Sjekk timeplanen og planlegg morgendagens økt allerede i dag, da er det mye enklere å få gjennomført!

Aktiv og glad og Atlet Trening er aktører som tilbyr trening som er tilpasset å gjøre sammen med barna. Supert for å få ut litt overflødig energi, og ha det gøy sammen!

Ellers finnes det mange apper for Yoga og meditasjon som kan være verdt å sjekke ut. Dette er treningsformer som har fokus på å la hjernen puste – noe som kan være ekstra godt i disse tider. Kanskje skal du til og med inngå en treningschallenge med venner, hvem får inn flest treningstimer?

 

 

3. Strømmetjenester

Det er unntakstilstand  så litt mer TV-tid enn vanlig må være greit, både for stor og liten. Det finnes et drøss av apper som tilbyr filmer og serier, som eksempel: NRK og NRK Super har mye gratis og bra innhold, alt fra humor til dokumentarer og barne-tv. TV2 Sumo har også et utvalg gratis innhold, og med en konto får man tilgang til mye mer. En annen litt morsom tjeneste som kan være ekstra fin i disse tider er Netflix Party. Tjenesten lar deg se filmer fra Netflix sammen med vennene dine. Det vil si, dere sitter hver for dere, men filmen eller serien dere ser på er synkronisert, og dere kan chatte sammen underveis 😊

Husk imidlertid at strømmetjenester er blant det som trekker mest mobildata, sammen med apper som bruker video – som Tik Tok, Snapchat og YouTube. Dersom du bruker mobilabonnementet ditt til å strømme videoer kan det være greit å følge med på databruken, slik at du ikke bruker mer enn det du har inkludert i abonnementet ditt. Alternativt kan du også oppgradere til et abonnement med mer data for en periode, det vil lønne seg fremfor å betale for løpende databruk.

 

NRK for iPhone / NRK for Android

NRK Super 

NRK Super for iPhone / NRK Super for Android

TV2 Sumo for iPhone / TV2 Sumo for Android

Netflix

Netflix for iPhone / Netflix for Android

 

4. Lydbøker og podcast

Det finnes flere tilbydere av lydbøker som er egnet for .... 
     

Som Talkmore-kunde får du 6 ukers gratis prøveperiode hos Fabel 

 

Fabel for iPhone / Fabel for Android

Podcast for iPhone 

Podcast for Android

 

5. Jobb og skole

Vi må heller ikke glemme at veldig mange av oss nå har hjemmekontor og -skole, og fortsatt skal prestere. Det kan være utfordrende å være like produktiv og fokusert når rammene rundt arbeidet ikke er som normalt. Et godt tips er å prøve appen HOLD som gjør det enklere å dedikere den tiden du har satt av til å jobbe uten å bli forstyrret av varsler på mobilen.

Mens telefonen er på «hold» samler du poeng som kan brukes til å kjøpe ulike belønninger, og er dere flere som holder sammen tjener dere flere poeng! Akkurat nå finnes det mange belønninger som kan være fordelaktige når man sitter hjemme - som for eksempel oppsparing av Morepoints som kan veksles inn i ekstra datapakker ved behov, mulighet til å vinne Apple TV4, og rabatt på matleveringstjenester. 

 


HOLD for iPhone / HOLD for Android 


Til sist vil vi sende gode tanker til dere alle. Vi håper dere holder dere friske, og at dere gjør det beste ut av situasjonen vi alle står i for tiden. I mellomtiden holder vi hjulene i gang her hos oss, og passer på at dere kan holde kontakten med hverandre gjennom mobiltelefonen 💚💚💚