Mens vi venter - fyll adventstiden med familiekos

Nedtellingen til jula føles ofte lang for de håpefulle små. Heldigvis finnes det mye gøy å fylle adventstiden med. Her tipser vi om noen apper som er verdt å ta en titt på.

 

Både App Store og Google Play har uttallige apper for nedlasting, både gratis- og betalversjoner. Det er verdt å merke seg at for gratisversjonene er det likevel ofte mulig å kjøpe noe i appen, og for å unngå overraskende fakturaer kan det derfor være smart å sette på kjøpssperre - slik at du som forelder må godkjenne eventuelle kjøp. Husk også at anbefalte aldersgrenser for spill og apper er satt av en grunn.

Hjelp barna med å finne dataspill og apper som gir dem positive opplevelser – gjerne med pedagogiske undertoner. Vi har gått gjennom det utrolige utvalget som finnes på markedet og plukket ut noen som er verdt å ta en titt på. Forhåpentligvis finner dere en ny favoritt som kan forkorte adventstiden litt!

 

Magic Piano

Gi barnet morsomme musikkopplevelser gjennom denne gratis piano-appen. Her kan man spille alt fra Let it Go fra Frost-filmen, til Mozart og Beethoven. Det legges stadig ut nye stykker å bryne seg på. Spillet er enkelt i bruk, og barnet tryller frem vakre melodier ved å følge lyspunktene på skjermen med fingrene. Det er mulig å justere vanskelighetsgraden i spillet slik at appen fungerer for barn i de fleste aldre.

 

Magic Piano 

Magic Piano: iPhone / Android

 

Puzzle Shapes

Appen har over 200 oppgaver og spill for de små. Gjennom former, farger, telling og mønster kan barna forbedre motorikken, logisk tenkning, og trene opp tålmodighet, fantasi og konsentrasjon. Nivåene bygger på hverandre slik at barna kan bruke det de har lært, og forbedre kunnskapene sine gjennom repetisjon. En gøy app egnet for barn mellom 2 og 5 år. Den kommer i både gratis- og betalversjon.

 

Puzzle Shapes

Puzzle Shapes: iPhone / Android 

 

Tut Albert Åberg

Bli med inn i byen med Albert Åberg! Den kjære barnebokfiguren handler på butikken, plukker frukt, er brannslokker, kjører elbil og hjelper til med å resirkulere forskjellige materialer for å bygge nye parker, skoler og veier. En koselig app for barn mellom 3 og 6 år. Den kommer i både gratis- og betalversjon.

Albert Aaberg

Tut Albert Åberg: iPhone / Android


Toca Blocks

I Toca Blocks bygger man verdener ved å sette sammen byggeklosser med forskjellige egenskaper. Spillet utfordrer fantasien, og lar barnet skape alt fra flytende øyer til hinderløyper. Det er over 60 komponenter som kan brukes til å sette sammen helt unike mønstre og ting. Appen har også figurer med ulike superkrefter som man kan leke med. Bak spillet står det prisvinnende selskapet Toca Boca, som har utviklet en rekke fantasifulle apper for barn. Toca Blocks er rettet mot aldersgruppen 6-8 år.

Toca Blocks

Toca Blocks: iPhone / Android


Bogga alfabet - lær alfabetet

Gjennom kreativ lek med bokstavene kan de yngste lære alfabetet, bokstavlydene og grunnleggende staving. Appen lar barna fargelegge store og små bokstaver som så forvandles til kjøleskapsmagneter. Bokstavene kan deretter brukes til å stable enkle ord på kjøleskapet. Kjempefin og morsom introduksjon til alfabetet! Anbefales for de som skal begynne med lese- og skrivetrening.

 

Bogga alfabet

Bogga alfabet: iPhone / Android

 

Bogga tall - lær å telle

Bygger på det samme som Bogga alfabet, bare med tall. Morsom og enkel, med fokus på det pedagogiske gjennom kreativ lek med tall.
 

Bogga tall

Bogga tall: iPhone / Android

 

Fortnite

Fortnite er superpopulært blant de litt eldre barna, og kan spilles fra tolv år og oppover. Her sloss spillerne om å overleve på en katastrofeutsatt øy som stadig krymper. Det nytter med andre ord ikke å gjemme seg - før eller siden blir man tvunget i kamp! Selv om det kan høres «ille» ut så er atmosfæren i Fortnite mer tegneserieaktig enn voldelig. Ta gjerne et slag sammen med (eller mot) barna, ekstra hyggelig – samtidig som du får sett hva spillet dreier seg om.


Fortnite

Fortnite: 
iPhone

 

NRK Super
NRK Super er NRKs tilbud for barn fra to til tolv år, og her finner du alle barnas favorittprogrammer fra NRK Super. Barna kan se TV-programmer enten direkte eller når de vil. Appen har store trykkflater og gjenkjennelige bilder slik at det er enkelt å finne innhold selv. I appen kan man sette opp restriksjoner slik at barnet ikke kan få sett innhold som ikke egner seg for dem, for eksempel «skjul programmer 6 år og oppover» eller «skjul programmer 9 år og oppover».

 

NRK Super

NRK Super: iPhone / AndroidNetflix

Netflix er en fin strømmetjeneste for barnefamilier, hvor man finner serier og filmer for både små og store. Mana kan opprette inntil fem brukerprofiler på én konto, slik at hvert familiemedlem kan ha sin egen profil. Dermed kan man opprette en barneprofil hvor det kun ligger innhold myntet på de yngste. Netflix har også et bredt utvalg av familiefilmer, og kanskje finner dere en hyggelig julefilm som dere kan se sammen?

 

Netflix

Netflix: iPhone / Android

 

Mobilt Bredbånd

Skal dere på hytta i julen? Bestill mobilt bredbånd gjennom Talkmore så er du sikker på at dere kan være på nett også når dere ikke er tilkoblet hjemmewifien.

Fordeler med mobilt bredbånd fra Talkmore:

  • 4G+ dekning fra Telenor, og fri hastighet uansett hvor du er i Norge
  • Hele familien kan være på nett samtidig
  • Valgfri datamengde (10/20/50/100 GB), og selvfølgelig Data Rollover
  • Enkelt å pause abonnementet og kjøpe ekstra datapakker via Mine Sider
  • Kåret til Best i Test og favoritten på pris av Dinside