Magiske teltturer med barna!

Å reise på telttur med barn byr på kvalitetstid med familien. Barna får bruke fantasien, og dere får tid til å være sammen uten alle hverdagens forstyrrelser. På telttur kan dere skape felles minner for resten av livet.

 

 

Slik gjør du turopplevelsen god

Med barn på telttur er det lurt å tenke på nettopp barna i første omgang. Det gjør opplevelsen hyggeligere, også for dere voksne. Velg gjerne et sted i nærheten av parkeringsplassen, hytta eller huset ditt, slik at dere ikke trenger å gå så langt. Barna synes det er spennende med teltleiren uansett hvor den er.

 

Ti tips til en god telttur

1. Ha med litt kjeks eller rosiner i lomma som du kan gi barna underveis på turen.

2. Slå gjerne opp teltet like ved en bekk eller et vann. Barn elsker å leke med vann!

3. Mye av kulden kommer nedenfra når man overnatter i telt. Bruk gode liggeunderlag og/eller reinsdyrskinn. Et fleeceteppe under liggeunderlaget isolerer også ekstra.

4. Husk myggspray eller mygghatt med stort nett.

5. Sjekk værmeldingen! Telttur i fint vær blir mye hyggeligere. Med appen YR kan du sjekke været via mobilen.

6. Velg et lett telt og lette soveposer. Det gjør turen mer behagelig for deg som skal bære.

7. Å lage mat på stormkjøkken er gøy! Pannekaker til frokost er alltid en slager.  Mobilen kan brukes til å finne gode oppskrifter på mat laget på stormkjøkken.

8. Fra barna er rundt fem år kan de selv bære en liten sekk.

9. Hodelykter og lommelykter er gøy å leke med på kveldstid. Du kan laste ned lommelykt-apper på mobilen, så slipper du å bære med en ekstra lommelykt! 

10. Ta alltid med nok av klær og mat – og husk dorull!

 

 

Apper som gjør teltturen optimal

Ut.no er Turistforeningens egen app, og gir deg tips om turer i nærheten av der du er. Du kan filtrere på ulike typer turforslag slik at du får se for eksempel bare fotturer eller bare sykkelturer - eller begge deler samtidig.

Ut.no: 

iPhone / Android

 

 

YR gir deg værvarsel for hele landet. Sjekk alltid været før du legger ut på tur!

  

YR: 

iPhone / Android

 

 

NaVida er en enkel kartapp som gir deg tilgang til blant annet det topografiske kartet over Norge. Dette er særlig praktisk når du skal legge opp ruter og finne egnede steder å sette opp teltet.

 

 

NaVida

iPhone / Android

 

 

Lurer du på hva en fjelltopp eller en odde heter? Pek telefonen mot stedet – så dukker navnet opp på skjermen med iSikte - Norge. Appen koster 44 kroner.

  

 

iSikte - Norge:

iPhone / Android

 

  

Bruk Google Keep til å lage huskeliste og kryss av etter hvert, slik at du får med deg alt du trenger til turen. Du kan også dele listene med andre.

  

 

Google Keep:

iPhone / Android

 

 

Bruk Spond til å invitere venner med på teltturen, og for å holde oversikt over hvem som kommer.

Spond: 
iPhone / Android

 

Med DNT-appen kan du se forslag til turer og overnatting. Dersom du er medlem av Den Norske Turistforeningen kan du laste ned medlemskortet ditt, og få oppdatert oversikt over hytter og betaling.

DNT-appen: 
iPhone / Android

 

Talkmore ønsker dere en riktig god teltopplevelse!