Hjelp til bedre middager i hverdagen

Nøkkelen til raskere, bedre, mer varierte og faktisk billigere hverdagsmiddager? Svaret ligger i planleggingen.

Høsten er en hektisk tid for de fleste av oss - og i travle tider blir det dessverre ofte til at middagen er den som får «lide». Heldigvis finnes det hjelp å få: Med mobiltelefonen tilgjengelig kan du strukturere middagsplanlegging og handling på en enkel måte – så kan dere fortsette å spise gode og sunne middager selv om dagene er hektiske!


Matoppskrift på mobil


Butikkapper

Mat og matlaging er helt klart viktig for oss, og det finnes utallige matblogger og matprogrammer hvor vi kan hente inspirasjon til både hverdags- og festmiddager. De store matvarekjedene er også opptatt av å inspirere oss til å lage spennende og sunn mat, og mange av dem har nyttige apper for måltidsplanlegging og innkjøp. Der tilbys inspirerende oppskrifter hvor du enkelt kan få ut riktig handleliste ved for eksempel å taste inn hvor mange dere er, hva dere allerede har i kjøleskapet osv. Det sparer deg for både tid og penger. Ønsker du en helt egen løsning, kan du samle favorittoppskriftene dine og lage din egen middagsoversikt for flere uker av gangen. Kanskje du til og med kan begrense matinnkjøpene til bare én gang i uken? Da kan man fort spare penger i samme slengen.

 

Smarte huskelister

Mens papirlapper fort kan forsvinne, er mobilen et godt sted for å oppbevare handlelisten. Det finnes mange gode huskeliste-apper tilgjengelig. I stedet for å raske sammen en handleliste to minutter før du er på butikken, kan du heller legge til varer du trenger etterhvert som du går tom hjemme. Ja, for hvem har ikke plutselig manglet oppvaskmiddel, egg eller sukker? Hvis dere er flere om å handle inn mat til husholdningen er det kjekt at alle har tilgang til den samme handlelisten, så kan den som er innom butikken plukke opp det andre i familien har lagt til på listen. Praktisk og greit når man ikke vet hvem som rekker butikken!

 

 

Nyttige apper og nettsteder

Matprat har ryddig design og haugevis med oppskrifter som er enkle å følge. Her får du oppskrifter på alt fra det enkle til det kompliserte, og fra hverdags til fest. 

 

 

 

MatPrat:

iPhone 

 

 

Kjøleskapsøk på nettstedet Matoppskrift.no er en super hjelp hvis du har rester i kjøleskapet, og ikke vet hva du skal bruke dem til. Her kan du søke etter oppskrift som inneholder opp til 18 ingredienser som du har på kjøkkenet eller i kjøleskapet. Det kan spare både deg og miljøet for unødig matsvinn.

 

Taste-appen drives av nettstedet Taste.com.au, og tilbyr en hel katalog av unike oppskrifter. Her kan du legge til oppskrifter i en innebygd favorittliste, så kan du bygge opp en personlig meny.

 

 

Taste: 
iPhone / Android

 

 

Rema 1000s app Middagsplanleggeren kommer med forslag på hva dere kan spise. Du kan også dra oppskriftene inn i en kalender og dermed sette sammen en ukesmeny. I tillegg kan ingrediensene legges i en handleliste som sorterer varene etter rekkefølgen du finner dem i Rema 1000-butikkene - så slipper du å gå frem og tilbake mellom hyllene.

 

 

Middagsplanleggeren: 

iPhone / Android

 

 

Kiwi-appen lar deg ha flere handlelister samtidig og dele disse med hvem du vil, også i sanntid. Her er det også en egen knapp for prissammenligning.

 

 

Kiwi-appen: 

iPhone / Android

 

 

Wunderlist er en super liste-app som kan brukes til omtrent alt. Du kan dele med venner og familie, og i tillegg synkronisere listene mellom PC, nettbrett og telefon.

 

 

Wunderlist: 

iPhone / Android

 

  

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Her har du mer enn 6000 varer i lomma, pluss inspirasjon til middager som du legger rett i handlelisten etter porsjonsberegning.

 

 

Kolonial.no:

iPhone / Android

 

Lykke til med både planlegging og gode middager!