7 steg for å få kontroll over familielogistikken

Kom hverdagskaoset litt brått på etter ferien? Stress blir det fort dårlig stemning av, så det gjelder å få orden på familielogistikken! Planlegging og organisering er nøkkelen til en smidigere hverdag – og da kan smarttelefonen være til god hjelp.

 

 

1. Del familiekalender

Lag en digital kalender med familiens avtaler. Du kan synkronisere og dele kalenderen med andre familiemedlemmer, slik at dere alltid er oppdatert på hvem som skal på kveldsmøte, fotballtrening og yogaworkshop. Dere unngår dobbeltbookinger og misforståelser, og kan lage påminnelser om å huske gymtøy eller ekstra matpakke til turdagen. Google Kalender er kjapt å sette opp, og enkelt å dele med hele familien.

  

Google Calendar

 

 

 

 

 

 

Google Kalender: 
iPhone / Android

 

 

2. Lag felles lister

 

Lag elektroniske handlelister, huskelister og To Do-lister som du deler og synkroniserer med partneren din. Begge kan føre opp ting på lista, og krysse av når noe er kjøpt eller gjort. Listene oppdaterer seg automatisk hos begge. Wunderlist egner seg ypperlig for dette!

 

 Wunderlist

 

 

 

 

 

 

Wunderlist: 
iPhone / Android

 

 

3. Kjøp dagligvarer på nett

 

Dagligvarehandel på nett har tatt markedet med storm, og gjør livet enklere for mange familier. Du kan hente varene selv i butikken eller på utleveringsstedet, eller få det levert rett på døra mot et mindre gebyr. Med Kolonial.no kan du bestille dagligvarer enten via nettsted eller app.

 

 

Kolonial.no: 

iPhone / Android

 

  

 

4. Lag ukesmeny

 

Sett opp en ukesmeny og gjør storinnkjøp én gang i uka. Da slipper du å løpe rundt i butikken med en sliten og småsur pode som insisterer på cornflakes med syltetøy til middag. Mye kan forberedes kvelden før, som å kutte grønnsaker og oppbevare det i en lufttett boks. Inspirasjon og oppskrifter til familievennlige middager finner du blant annet hos Matprat.

 

 

 

MatPrat:

iPhone 

 

 

5. Skaff hjelp til huset

 

På Finn.no kan du legge inn en kort beskrivelse av hva du trenger hjelp til, og motta tilbud fra f.eks. håndverkere, renholdere og annet gjennom funksjonen Mitt anbud. Sammenlikne priser, referanser og anmeldelser og velg en tilbyder. 

 

 

 

Finn.no:

iPhone / Android

 

 

6. Hamstre bursdagsgaver

 

Bursdagsinvitasjonene kommer tett som hagl så fort ferien er over. Kjøp inn mange bursdagsgaver du kan ha på lager, så slipper du å stresse rundt i en overfylt lekebutikk i siste liten. Mange nettbutikker har også kampanjer og gode tilbud på leker.

Bursdagsjentene

 

 

 

 

Bursdagsjentene.no
har også gode tips til bursdagsfesten dersom du er sent ute med planleggingen. 

  

7. Oversikt over trafikken

 

Det er utrolig frustrerende å sitte fast i trafikken på vei til eller fra jobb. Med appen Trafikkflyt får du oppdaterte trafikkmeldinger, trafikk-kamera og et eget kart som viser trafikkflyten.

 

Trafikkflyt: 
iPhone 
 

Flere om å planlegge hverdagen? Mobilen er et supert kommunikasjonsverktøy, men med feil type abonnement kan det gi utslag på fakturaen. Et tips er å samle familiens abonnementer - hos Talkmore får dere hele 15 % rabatt på hvert abonnement med samlefakturaslik at dere enkelt kan få orden på familielogistikken uten at telefonregningen blir skyhøy.