Over 26 milliarder brukernavn, passord og annen personlig informasjon er på avveie i datalekkasjen kjent som "Mother of All Breaches". Denne massive internasjonale lekkasjen som ble oppdaget i januar i år, inneholder data fra store plattformer som Twitter, LinkedIn, Adobe, Dropbox, og flere norske nettsteder, ifølge Tek.no.

 

Konsekvensene er alvorlige. Berørte e-postadresser og passord kan misbrukes til phishing, identitetstyveri og annen cyberkriminalitet. Cybernews advarer om en økende bølge av angrep, der kriminelle bruker lekkede innloggingsdetaljer for å få tilgang til personlige og sensitive kontoer og opplysninger.

 

NorSIS (Norsk Senter for Informasjonssikring) oppfordrer alle nordmenn til å sjekke om deres e-postadresser er berørt. Slik tar du det neste skrittet mot en tryggere digital fremtid. Skulle du oppdage at e-postadressen din har blitt lekket, bør du ikke bare endre passordet for den aktuelle e-postadressen, men også på alle andre steder hvor du bruker det samme passordet.

Økt sikkerhet med Trygg Bedrift

Dette er inkludert i Trygg Bedrift:
  • Inntil 10 timers juridisk rådgivning med advokat i året
  • Juridisk bistand for opptil 1 million i året ved tvister, opptil 500 000,– per tvist
  • Egenandel: 4000,– ved tvist 
  • Advokatbistand for ledelsen ved identitetstyveri, inntil 10 timer
  • Tap av lønnsinntekt for opptil 15.000,–
  • Annet økonomisk tap for opptil 100.000,–

Sikkerhetstips til ansatte

Her er åtte enkle forholdsregler bedriftens ansatte bør følge på nett for å sikre at personlige opplysninger forblir private og beskyttet.

Les sikkerhetstips
Jente som ligger på sengen å ser på telefonen