Informasjon om EU inkludert i abonnementet

Fra 1. juni kan du surfe bekymringsfritt med den inkluderte datamengden- og ringe, tekste og sende MMS så mye du vil i EU/EØS. Dette er en følge av nye EU-reguleringer, og i den sammenheng vil også abonnementet FRI TSM 6GB få noen endringer.
Her er litt informasjon om disse: 

Billig mobilabonnement med EU inkludert

Hva betyr fri bruk i EU/EØS? 

Med EU inkludert kan du bruke mobilen i EU/EØS på samme måte som du gjør hjemme i Norge, helt uten ekstra kostnader. I tillegg får du nå også tjenesten data rollover inkludert i abonnementet! Ringer du fra Norge til EU/EØS gjelder fortsatt egne priser, og tjenesten Ekstra Utland vil som idag gjelde kun fra Norge. 
 

Hvorfor endres abonnementet mitt?

I juni innføres nye EU-reguleringer for mobilbruk i utlandet. Det betyr at vi, i tillegg til alle andre mobiloperatører i Norge, ikke lenger kan skille mellom mobilabonnement for bruk i Norge og i utlandet. Du skal med andre ord kunne bruke telefonen som hjemme når du er på reise i EU/EØS - uavhengig av hvilket abonnement du har. EU kaller regelen "Roam like at home".

 

Blir det endring i månedspris og bruk?

Den faste månedsprisen din justeres med +30 kr i måneden, dette gjelder de som har Fri TSM 6GB.  Som en følge av endringen vil du nå også bli fakturert for bruk utover 6 GB (0,99 pr/MB – Makspris 39,- pr/dag). Har du familierabatt på 15%, vil denne selvsagt beregnes av den nye prisen.  

  

Hva må jeg selv gjøre?

Du trenger ikke å gjøre noen ting – endringene trer i kraft automatisk fra 1. juni 2017, og du vil da automatisk ha EU inkludert. 

 

Har du også ett eller flere Trygg-abonnement?

I disse abonnementene vil roaming i EU automatisk blir inkludert- helt uten kostand! Dette gjelder alle Trygg-abonnement (Trygg Start og Trygg Ung 2 og 5 GB) Dette vil også gjelde fra 1. juni.

 

Kan jeg velge andre abonnement?  

Ja, du kan selvsagt når som helst endre abonnementet ditt til et annet Fritt+EU abonnement! Ønsker du for eksempel å endre til Fritt+EU 8GB, får du hele 2 GB data ekstra og EU inkludert for 399,-/mnd. Du kan enkelt endre abonnement under 'Min profil' i appen, eller på Mine sider.

 

Kan jeg si opp abonnementet mitt?

Ja, du kan når som helst si opp abonnementet ditt. Det kan du gjøre ved å kontakte kundesenteret vårt på chatten mellom klokken 9 og 16.30, eller via kontaktskjemaet.

Spørsmål og svar om roaming i EU


Hva er Roaming?
Når du reiser til utlandet, har du mulighet for å benytte mobilnettet til en av mobiloperatørene i landet du reiser til. Det er dette som kalles Roaming. 

Roaming inkluderer alt av telefonsamtaler, SMS, MMS og databruk. Ofte vil det påløpe varierende ekstrakostnader i forbindelse med Roaming, og regningen kan fort bli dyr. 

Med EU inkludert slipper du disse ekstrakostnadene, og du kan bruke mobilen som hjemme

Hva gjør jeg hvis jeg går tom for inkluderte data? Hvilke tjenester er inkludert i et EU-abonnement? Hvilke land er inkludert i EU/EØS? Gjelder datapakkene mine i utlandet, hvis jeg har kjøpt de i Norge?

Vilkår Fritt abonnement med EU inkludert

  • Inkluderer fri bruk av ringeminutter, SMS, MMS og inkludert data i landet du er i, til Norge og mellom land i EU/EØS (utenom Norge).
  • For bruk fra Norge til EU/EØS, samt bruk i og til land utenfor EU/EØS gjelder egne priser.
  • Egne priser gjelder også på skip, offshore og for spesialnummer.  
  • Priser utover inkludert datamengde, og kjøp av ekstra datapakker, vil være tilsvarende som ved bruk innenlands i Norge.
  • Tjenesten Ekstra Utland er ringeminutter/SMS fra Norge til utlandet, og tjenesten vil derfor ikke kunne benyttes i EU/EØS.
  • Vilkår for bruk i EU/EØS vil kunne endres for å samsvare med regelverket og EUs reguleringer.
  • SIM-kort som primært benyttes utenlands, og ikke i Norge, ansees som misbruk av ordningen. Talkmore har i så måte rett til å si opp abonnementet.